آیا بوتاکس در شیردهی مجاز است؟
چین و چروک در همه قسمت های صورت می تواند ایجاد شود. بنابراین پزشک بر اساس سطح و میزان خطوط و چین و چروک ها تصمیم می گیرد که تا چه اندازه از بوتاکس استفاده کند و چه مقدار سم بوتولینوم به صورت فرد تزریق نماید. به طور کلی تحقیقات انجام شده نشان دادند که میزان مجاز بوتاکس که در مطب های زیبایی و توسط متخصصان پوست تزریق می شود، به اندازه ای نیست که بتواند در شیر مادر ترشح شود.
با این وجود متخصصان کودک و پزشکان زنان و زایمان، تزریق بوتاکس در دوران شیردهی را مجاز نمی دانند. به همین دلیل به مادرانی که در این دوران برای تزریق بوتاکس اقدام کرده اند پیشنهاد می شود که سینه را تخلیه کرده و شیر آن را دور بریزند.
آیا بوتاکس در شیردهی تاثیر دارد؟
تزریق بوتاکس یک روش زیبایی نوین است؛ به همین دلیل هنوز اطلاعات دقیقی از آن در دسترس نیست . اما تصور می شود که تزریق بوتاکس تاثیری بر روی افزایش یا کاهش شیردهی نداشته باشد و سلامت مادر و نوزاد را به خطر نیندازد. با این وجود پیشنهاد می شود که برای جلوگیری از عوارض احتمالی، از تزریق بوتاکس در زمان شیردهی یا بارداری خودداری نمایید.
اکثر مادران شیرده ترجیح می دهند انجام روش های زیبایی را به تعویق بیندازند تا از حفظ سلامت فرزند خود اطمینان حاصل نمایند.
آیا بوتاکس در بارداری مضر است؟
در حال حاضر تحقیقات در رابطه با اثر بوتاکس بر روی جنین کافی نیستند؛ به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که تا حد ممکن از تزریق بوتاکس در زمان شیردهی یا بارداری خودداری نمایید. البته آزمایشاتی بر روی حیوانات انجام شد که نشان دادند بوتاکس می تواند بر روی جنین اختلالاتی ایجاد نماید. اما این آزمایش ها و تحقیقات هنوز بر روی گونه های انسانی انجام نشده اند؛ از این رو نمی توان با قاطعیت در رابطه با آنها صحبت کرد.
با این حال پزشکان تاکید می کنند که در زمان بارداری از تزریق بوتاکس و فیلر خودداری نمایید. چون جنین در سه ماهه اول بارداری به هر گونه دارو و سم حساس بوده و از آنجایی که در این ماه ها اعضای بدن جنین شکل می گیرند، سم بوتولینوم موجود در بوتاکس می تواند وارد بدن جنین شود و در رشد اعضای بدن او مشکل ایجاد کند.
همانطور که ذکر شد تا به حال هیچ موردی در رابطه با اثر بوتاکس و ژل بر روی جنین گزارش نشده و افرادی که تزریق بوتاکس در زمان شیردهی یا بارداری انجام داده اند تاکنون با مشکلی مواجه نشده اند. اما از آنجایی که سلامت جنین بیشتر از هر چیزی برای مادر حائز اهمیت است، پزشکان توصیه می کنند که ریسک نکنید و در دوران بارداری از کارهای غیر ضروری مثل عمل ها و روش های زیبایی خودداری کرده تا احتمال بروز مشکل برای خود و فرزندتان را به حداقل برسانید.
توجه داشته باشید که تزریق بوتاکس در زمان شیردهی یا بارداری با کسب اجازه از مادر انجام می شود و پزشک هیچ مسئولیتی در قبال مشکلات بعد از آن نخواهد داشت. در دوران بارداری، بدن بیشتر از گذشته مایعات را در خود نگه می دارد؛ به همین دلیل اکثر چین و چروک و خطوط صورت خود به خود از بین می روند. علاوه بر این تغییرات هورمونی که در این دوران رخ می دهند، تولید چربی طبیعی بدن را افزایش خواهند داد. در نتیجه پوست شما سالم تر، درخشان تر و جوان تر به نظر می رسد و نیازی به تزریق بوتاکس ندارید.
خطرات و عوارض تزریق بوتاکس در بارداری
همانطور که در بخش های گذشته مطرح کردیم، خطرات و عوارض تزریق بوتاکس در شیردهی یا بارداری هنوز مشخص نشده اند. اما ممکن است این روش عوارض احتمالی به همراه داشته باشد که برخی از آن ها عبارتند از:
- در صورت تزریق بوتاکس در دوران بارداری ممکن است جنین نتواند به درستی رشد کند و در زمان به دنیا آمدن وزن کمی داشته باشد.
- سم موجود در بوتاکس ممکن است گردش خون شما را افزایش داده و منجر به تغییرات هورمونی در دوران بارداری شود و برای شما خطرات جدی ایجاد کند.
- بوتاکس ممکن است باعث افزایش زردی نوزاد شود.
- در برخی از افراد ممکن است تزریق بوتاکس با ضعیف شدن عضلات همراه باشد. در صورتی که این مشکل برای خانم های باردار به وجود آید، مشکلاتی را برای آن ها و فرزندشان در پی خواهد داشت.
اگر چه این عوارض فقط در حد احتمال هستند، اما بهتر است تزریق بوتاکس را به زمان دیگری موکول کنید.