با انواع تزریق مزوتراپی مو آشنا شوید
انواع تزریق مزوتراپی مو وجود دارد که هرکدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارند. در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم:
- مزوتراپی نقطه ای:
در این روش، تزریق ها به صورت دقیق و در نقاط مشخصی از پوست سر انجام می شود. این تکنیک برای درمان نواحی خاصی که نیاز به توجه ویژه دارند، بسیار مؤثر است.
- مزوتراپی سطحی پوست:
این نوع مزوتراپی شامل تزریق مواد مغذی به لایه های سطحی پوست سر است. هدف از این روش، افزایش میکروسیرکولاسیون و تغذیه فولیکول های مو در سطح پوست بوده که به طور کلی به تقویت و رشد موها کمک خواهد کرد.
- مزوتراپی کامل:
در این روش، تزریق ها به طور گسترده و در تمام نواحی پوست سر انجام می شود. این تکنیک برای درمان ریزش مو و تقویت کلی موها مناسب است.
کاربردهای مزوتراپی مو
کاربردهای مزوتراپی مو شامل موارد مختلفی می شود زیرا مزوتراپی یک روش درمانی موثر با نتایج طولانی مدت است که می تواند مشکلات مرتبط با مو و طاسی را برطرف کرده و زیبایی شما را بازگرداند. بهطور کلی این روش برای اهداف زیر استفاده می شود:
درمان ریزش مو با مزوتراپی
ریزش مو در صورتی که به موقع درمان نشود، می تواند منجر به کچلی کامل شود. بنابراین، درمان ریزش مو با مزوتراپی می تواند در توقف ریزش مو و تحریک رشد مجدد موها ضروری باشد. زیرا مزوتراپی مو تمامی مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو را فراهم کرده و به این ترتیب مانع از رشد موها برطرف می شود. گاهی نیز برای تحریک رشد موهای ریش و سبیل در مردان، از مزوتراپی استفاده می شود که باعث تحریک فولیکول های مو در این ناحیه می گردد.
مزوتراپی بعد از کاشت مو
گاهی اوقات بعد از کاشت مو، پزشکان توصیه می کنند که برای بهبود نتیجه حاصل بعد از گذشت چند ماه، از مزوتراپی بعد از کاشت مو بهره ببرند. ترکیب مزوتراپی با کاشت مو نتایجی شگفت انگیز و عالی به همراه دارد، به همین دلیل بسیاری از پزشکان این روش را بعد از کاشت مو توصیه می کنند. همچنین، بعد از کاشت ابرو نیز انجام مزوتراپی ابرو پیشنهاد می شود.
مزوتراپی مو برای چه کسانی مناسب است؟
مزوتراپی به عنوان یک روش درمانی موثر برای بسیاری از افراد مناسب است و نتایج بسیار مطلوبی به همراه دارد. به طور کلی، افراد زیر میتوانند از مزایای این درمان بهره مند شوند:
- افرادی که به دلیل استرس و فشارهای روانی دچار ریزش مو شده اند. همچنین افرادی که با تلوژن افلوویوم (ریزش موی موقت پس از استرس، حادثه یا شوک) مواجه هستند، می توانند از نتایج شگفت انگیز مزوتراپی مو بهره ببرند. این نوع ریزش مو گاهی در دوران پس از بارداری نیز مشاهده می شود.
- اگر احساس می کنید موهایتان به اندازه گذشته شادابی قبل را ندارد و دچار شکنندگی و آسیب شده اند، مزوتراپی مو می تواند به شما کمک کند. این درمان با افزایش تعداد موها، تقویت ساقه مو و بهبود سلامت فولیکول ها، موهایی قوی تر و سالم تر به شما هدیه می دهد.
- آلوپسی آره آتا که به طاسی منطقه ای یا سکه ای معروف است، می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و موجب ریزش موی بخش هایی از سر به شکل سکه ای شود. در صورتی که این نوع طاسی شدید نباشد، مزوتراپی مو می تواند به خوبی آن را کنترل کند.
- اگر رشد موهایتان کند است و از سرعت رشد آن ها راضی نیستید، مزوتراپی مو می تواند یک راهکار موثر برای شما باشد.
مزو مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
برای پاسخ به سؤال به این موضوع اشاره کنیم که مزوتراپی مو برای همه افراد مناسب نیست و ممکن است در برخی افراد نتایج مطلوبی نداشته باشد. اگر شرایط زیر را دارید، بهتر است از مزوتراپی مو صرف نظر کرده و روش های دیگری را برای درمان ریزش مو امتحان کنید:
- در صورتی که تحت درمان هایی مانند شیمیدرمانی قرار دارید، تا پایان درمان صبر کنید.
- اگر ریزش موهایتان ناشی از بیماری هایی مانند سفلیس باشد.
- اگر به بیماری هایی مانند ایدز، هپاتیت، دیابت، یا مشکلات قلبی، کبدی و کلیوی مبتلا هستید.
- اگر در دوران بارداری یا شیردهی قرار دارید.
- اگر به ترکیبات موجود در مواد مزوتراپی حساسیت دارید.
- اگر داروهای ضدانعقاد خون مصرف می کنید.
بررسی مزایای مزوتراپی مو نسبت به سایر روش ها
اما موضوع دیگری که باید به آن پرداخته شود، مزایای انجام مزوتراپی مو است. امروزه اکثر افرادی که قصد انجام این روش را دارند به دنبال مزایای آن می گردند. از رایج ترین مزایای مزوتراپی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نتایج سریع:
اثرات مزوتراپی مو در مدت زمان کوتاهی پس از اتمام درمان قابل مشاهده هستند، حتی اگر درمان به چندین جلسه نیاز داشته باشد.
- درمان مشکلات مو:
علاوه بر درمان ریزش مو، مزوتراپی مو برای مشکلات دیگری مانند شوره سر، خشکی پوست سر و کم حجمی موها نیز تاثیرگذار است.
- کاهش التهابات پوست سر:
مزوتراپی مو می تواند التهابات ریز پوست سر را کنترل کرده و در مواردی مانند شوره و خارش سر بهبودی قابل توجهی را به وجود آورد.
- بهبود ایمنی و سلامت پوست سر:
این فرایند با احیای فولیکول های مو، جوانسازی پوست سر را تسهیل می دهد. به طوری که با ایجاد سوراخ های تزریق، ترکیبی از مواد مزوتراپی وارد پوست سر شده و به ایجاد رگ های خونی جدید و بهبود سلامت این ناحیه کمک می کنند.
پی آر پی مو یا مزوتراپی کدام روش بهتری است؟
در انتخاب بین پی آر پی مو یا مزوتراپی کدام بهتر است؟ باید گفت متخصصان ترجیح می دهند PRP را در مقایسه با مزوتراپی درمانی بسیار موثرتر بدانند. PRP شامل کشیدن مقدار کمی از خون بیمار، پردازش آن برای تمرکز پلاکت ها و سپس تزریق پلاسمای غنی از پلاکت به پوست سر است. این فرآیند با افزایش جریان خون و رساندن فاکتورهای رشد به فولیکول های مو، باعث تحریک رشد مجدد مو خواهد شد. از طرفی، مزوتراپی مو شامل تزریق یک کوکتل سفارشی از مواد مغذی و ویتامین ها به طور مستقیم به پوست سر برای تغذیه و تحریک فولیکول های مو است.
مدت درمان PRP معمولاً شامل سه تا چهار جلسه درمانی با فواصل چند هفته است و نتایج قابل مشاهده پس از چند جلسه ظاهر می شود. در حالی که مزوتراپی مو نیز مجموعه ای از درمان ها با فواصل چند هفته است که نتایج قابل مشاهده پس از چند جلسه ظاهر می شود.
هر دو روش درمان PRP و مزوتراپی بیخطر هستند و عوارض جانبی گزارش شده کمی دارند.
از دیدگاه هزینه، درمان PRP معمولاً گران تر از مزوتراپی است، زیرا شامل پردازش خون بیمار و استفاده از تجهیزات تخصصی برای تزریق می شود، در حالی که مزوتراپی مو یک گزینه درمانی مقرون به صرفه تر به حساب می آید.
مقایسه مزوتراپی مو و فیلر مو؛ کدام روش نتیجه بهتری در پی دارد؟
برخی افراد بین دو گزینه فیلر مو یا مزوتراپی دچار تردید می شوند؛ زیرا اطلاع دقیقی از آن ها ندارند. مزوتراپی مو و فیلر مو هر دو برای کاهش ریزش مو و تقویت رشد مو استفاده می شوند. این دو روش، درمانی مناسب و اثرگذاری دارند اما در برخی موارد تفاوت هایی هم دیده می شود. به عنوان مثال، مزوتراپی نیازمند تعداد جلسات بالایی است، در حالی که فیلر مو معمولاً به ۴ جلسه محدود می شود. محصولات مورد استفاده در مزوتراپی دارای حالت مایع هستند، در حالی که محصولات فیلر مو دارای حالت ژلی دارند.
محتویات تزریق برای مزوتراپی مو شامل ترکیبی از آمینواسیدها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند، در حالی که محتویات تزریق فیلر مو حاوی بالاترین تعداد آمینواسید (۷ پپتید فعال) و سایر مواد تغذیه رسان است.
روش انجام مزوتراپی مو به چه شکل است؟
شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که مزوتراپی مو چگونه است؟ در مورد روش انجام مزوتراپی مو باید بگوییم که مزوتراپی شامل مخلوطی از مواد مختلف است که مقدار و ترکیب آنها به شرایط ریزش موی هر فرد بستگی دارد. برای انجام مزوتراپی، ابتدا باید آزمایش های لازم را انجام داده و وضعیت سلامتی و علت ریزش موی شما را مشخص کرد. پس از تشخیص، پزشک ترکیب دقیق مواد مزوتراپی را تعیین کرده و در یک سرنگ کوچک آماده می کند تا به فولیکول های مو در عمق حدود ۱ میلی متر از پوست تزریق شود. این تزریق ها به فعالسازی و تقویت فولیکول های مو کمک کرده و بهبود رشد و سلامت موها را تحقق می بخشند.
مدت ماندگاری مزوتراپی مو چه مدت است؟
ماندگاری مزوتراپی مو به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما به طور کلی نتایج این درمان معمولاً بین ۱۲ تا ۱۸ ماه است. این به معنای این است که پس از اتمام درمان، افزایش چشمگیری در ضخامت و تقویت موها به مدت حدود یک تا یک و نیم سال مشاهده می شود. همچنین، به دلیل فرآیند طبیعی ریزش مو و فعالیت فولیکول های جدید، ممکن است لازم باشد که پس از گذشت این مدت، درمان را دوباره انجام دهید تا از ریزش مو جلوگیری کرده و نتایج مزوتراپی را تثبیت کنید.
سن مناسب مزوتراپی مو چند سالگی است؟
در سفر به دنیای زیبایی، سن مناسب مزوتراپی مو اهمیت بسزایی دارد و در مورد آن باید گفت انجام مزوتراپی بدون محدودیت سنی خاصی امکان پذیر است، اما بیشتر متخصصان معتقدند که سن مناسب برای این درمان بین ۱۸ تا ۶۵ سال است و در این بازه سنی بهترین نتایج را می توان به دست آورد. این بازه سنی به دلیل توانایی فولیکول های مو در این بازه و همچنین تحمل مناسب برای این نوع درمان، توصیه می شود. البته در موارد خاص، پزشک ممکن است بر اساس وضعیت خاص فرد، تصمیمی متفاوت بگیرد و مزوتراپی را در سنین بالاتر نیز توصیه کند.
آمادگی برای انجام مزوتراپی مو
قبل از اینکه به جلسه درمان بروید، انجام یکسری آمادگی برای انجام مزوتراپی مو ضروری است که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم:
- حمام کردن قبل از جلسه:
قبل از مزوتراپی مو، بهتر است حمام کنید؛ زیرا بعد از این درمان حداقل تا چند روز باید از حمام پرهیز کنید تا اثربخشی درمان حفظ شود.
- استفاده از محصولات مو:
هنگام درمان، از ژل، روغن یا محصولات دیگر برای موهایتان استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است این مواد تاثیر منفی بر روند درمان داشته باشند.
- داروهای رقیق کننده خون:
حداقل سه روز قبل از جلسه مزوتراپی، مصرف داروهایی مانند وارفارین یا آسپرین که خون را رقیق می کنند، را باید قطع کنید. این اقدام به جلوگیری از خونریزی و مشکلات ممکن در طول درمان کمک می کند.
مراقبت های بعد از انجام مزوتراپی مو
از دیگر موارد حائز اهمیت در دنیای زیبایی و درمانی باید به مراقبت های بعد از انجام مزوتراپی مو اشاره کنیم؛ بنابراین، پس از انجام مزوتراپی، برخی از نکات مراقبتی زیر را به خوبی رعایت کنید:
- مراقبت از زخم های تزریقی:
در نقاطی که تزریق انجام شده، زخم های کوچکی باقی می ماند که ممکن است مدتی طول بکشد تا بهبود یابند. بهتر است از لمس کردن این زخم ها خودداری کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
- شستشوی مو:
حداقل تا ۳-۴ روز بعد از مزوتراپی، از شستشوی مو با شامپو یا نرم کننده خودداری کنید. زیرا ممکن است بر روی نتایج درمان تاثیر منفی داشته باشند و روند بهبود را کند کنند.
- حفاظت از نور خورشید:
از قرار گرفتن مستقیم در معرض نور خورشید برای حدود ۲ تا ۳ روز پس از مزوتراپی خودداری کنید. نور خورشید می تواند بر روی پوست سر تحریک کننده باشد و روند بهبود را به تاخیر بیندازد.
- شنا و دوش:
از شنا کردن و دوش گرفتن در ۱۰ ساعت اول پس از مزوتراپی اجتناب کنید. نواحی تزریق شده باید به خوبی خشک شوند تا احتمال عفونت کاهش یابد.
- اجتناب از ماساژ:
تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، از ماساژ دادن به نواحی که تزریق انجام شده خودداری کنید تا از احتمال آسیب دیدگی پوست جلوگیری شود.
- اجتناب از مصرف الکل:
مصرف الکل پس از مزوتراپی توصیه نمی شود، زیرا می تواند باعث تحریک عروق شده و این اتفاق ممکن است بر کارایی درمان تاثیر منفی بگذارد.
عوارض و خطرات مزوتراپی مو
عوارض و خطرات مزوتراپی مو بسیار کم هستند، اگر این درمان را توسط یک پزشک متخصص و حرفه ای انجام دهید. از آنجایی که مزوتراپی یک روش غیر تهاجمی است، بیشتر افراد می توانند بلافاصله پس از آن به فعالیت های معمول خود بازگردند. اگرچه، ممکن است بعد از انجام مزوتراپی کمی ناراحتی یا درد احساس کنید که می توان با مصرف مسکن آن را کنترل کرد.
از طرفی باید توجه داشت که در صورت داشتن آلرژی نسبت به هر یک از ترکیبات استفاده شده در مواد مزوتراپی، ممکن است به خارش دچار شوید. همچنین، در برخی موارد، احتمال وقوع قرمزی، کبودی، برآمدگی ناحیه تحت درمان، اسکار پوستی و یا حتی عفونت نیز وجود دارد. این عوارض نادر هستند، اما در صورتی که اتفاق بیفتد، بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید تا شما را راهنمایی کند.