dr mozhde rezvani
Search
Close this search box.
اسکلروتراپی پا در کلینیک دکتر مژده رضوانی - درمان واریس پا

درمان واریس پا

این خدمت در کلینیک دکتر رضوانی ارائه می‌شود
اسکلروتراپی پا در کلینیک دکتر مژده رضوانی - درمان واریس پا

رگ‌های واریسی پا، با ظاهر ناخوشایند و اغلب حس دردناکی که در پاهای شما ایجاد می‌کنند، می‌توانند واقعا آزاردهنده باشند. واریس پا می تواند باعث شوند شما از ظاهر پاهای خود ناراضی باشید و حتی حس خجالت کنید. اما با روش صحیح درمان واریس پا می توانید اعتماد به نفس خود را برای به رخ کشیدن پاهای خود به دست آورید.

جهت مشاوره رایگان یا رزرو نوبت فرم زیر را پر کنید

درخواست مشاوره

شماره ثابت کلینیک

شماره موبایل کلینیک

ارتباط از طریق واتساپ

تصویر اسکلروتراپی رگ های واریسی پا - درمان واریس پا
آنچه می‌خوانید
این صفحه را به اشتراک بگذارید
جهت رزرو نوبت با ما تماس بگیرید

واریس پا چیست؟

برای اینکه بدانیم واریس پا چیست باید گفت رگ های واریسی، به رگ های پیچ خورده و بزرگ شده در بدن گفته می شوند. هر سیاهرگ که نزدیک به سطح پوست قرار دارد (سطحی) می تواند دچار واریس شود اما ورید های واریسی اغلب بر روی رگ‌ های پا تأثیر خواهند گذاشت. به خاطر آن که ایستادن و راه رفتن موجب افزایش فشار در رگ های پایین تنه انسان می شود. برای اکثر افراد، رگ‌ های واریسی و همچنین رگ‌ های عنکبوتی، نوعی رایج و البته خفیف از رگ‌ های واریسی به شمار می روند که صرفاً ظاهر بدن را تحت تاثیر قرار می دهند. اما برای برخی دیگر، واریس می تواند موجب درد و ناراحتی دردناک در ناحیه پا شود. گاهی از اوقات واریس باعث به وجود آمدن مشکلات جدی تری هم می شود؛ در این گونه مواقع باید به فکر درمان آن ها افتاد. درمان واریس پا می تواند شامل اقدامات خود مراقبتی و همچنین اقداماتی باشد که توسط پزشک برای بستن یا حتی برداشتن رگ ها انجام می گیرد.

عکس رگ واریسی پا - درمان واریس پا

اما از کجا می توان فهمید که فردی به واریس پا مبتلا است؟ به پاهای خود نگاه کنید، آیا رگ هایی که به رنگ بنفش تیره و آبی هستند، می بینید؟ اگر پاسختان مثبت است، باید بگوییم که بله متاسفانه به واریس پا دچار شده اید و به درمان واریس نیاز دارید. از سایر علائم مربوط به واریس پا می توانیم به سیاهرگ هایی که پیچ خورده و حتی برآمده دیده می شوند و اغلب همانند طناب روی پاها ظاهر می گردند، اشاره کنیم.
هنگامی که علائم و نشانه های دردناک واریس های پا رخ می دهند، ممکن است شخصی که دچار این بیماری است، علائم زیر را هم از خودش نشان دهد.

  • احساس درد یا سنگینی در پاها
  • سوزش
  • ضربان گرفتن پا
  • گرفتگی عضلات
  • تورم در ساق پا
  • تشدید درد بعد از نشستن یا ایستادن برای طولانی مدت
  • خارش در اطراف یک یا چند ورید واریسی
  • تغییر رنگ پوست در اطراف ورید های واریسی

یکی دیگر از رگ هایی که می توانند تبدیل به واریس شوند، ورید های عنکبوتی هستند. این ورید ها شبیه به رگ های واریسی اما کوچک تر می باشند که نزدیک‌ تر به سطح پوست قرار دارند و اغلب قرمز یا آبی خواهند بود. این رگ‌ ها روی پاها ایجاد می‌ شوند، اما خیلی از مواقع هم می‌ توانند روی صورت به وجود بیایند. اندازه این رگ ها متفاوت است و اغلب شبیه تارهای عنکبوت می باشند. با این توضیحات اگر نگران ظاهر و احساس درد در رگ های خود هستید و از طرفی اقدامات مراقبتی کمکی به شما نکرده است، باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

علت ایجاد واریس پا

به طور کلی، دریچه های ضعیف یا آسیب دیده در رگ های پا می توانند منجر به واریس شوند. اگر به آناتومی بدن نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که شریان ها خون را از قلب گرفته و به بقیه بخش های بدن می برند. از طرفی سیاهرگ ها خون را از نواحی مختلف بدن می گیرند و به قلب باز می گرداند. به منظور بازگرداندن خون به قلب، سیاهرگ های پا لازم است که برخلاف نیروی جاذبه عمل کنند. انقباض های عضلانی در ساق پا ها مثل یک پمپ عمل می کنند و دیواره های ورید الاستیکی در این نواحی، به بازگشت خون به قلب کمک زیادی خواهند کرد.

تفاوت رگ های عادی و رگ های واریسی

دریچه های ریز در ورید ها نیز با جریان خون به طرف قلب باز می شوند و سپس برای جلوگیری کردن از جریان خون به سمت عقب بسته خواهند شد. اگر به هر دلیلی این دریچه‌ ها ضعیف یا حتی آسیب دیده شوند، خون می‌ تواند به عقب جریان یابد و درون رگ‌ ها جمع شود؛ نتیجه این اتفاق، کشیدگی یا پیچ خوردگی سیاهرگ‌ ها می باشد و واریس به وجود می آید. البته طبق تحقیقات انجام شده، موارد زیر می توانند خطر ابتلا به واریس را افزایش دهند:

  • سن
    افزایش سن باعث ساییدگی و همچنین پارگی دریچه های ورید ها می گردد که به کنترل جریان خون کمک می کند. این سایش موجب می‌ شود تا دریچه‌ ها اجازه دهند مقداری از خون به داخل سیاهرگ‌ ها برگردد و در رگ های پا جمع شوند.
  • تغییرات هورمونی
    به طور کلی زنان بیشتر در معرض ابتلا به واریس پا هستند. تغییرات هورمونی پیش از دوره قاعدگی، در دوران بارداری یا حتی یائسگی ممکن است عاملی باشد که به بروز واریس در پا می انجامد. هورمون های زنانه تمایل زیادی به شل کردن دیواره سیاهرگ ها دارند؛ در نتیجه رگ ها توانایی خود را برای جلوگیری از برگشت خون به عقب از دست می دهند؛ در این گونه مواقع حتما باید به فکر درمان واریس پا افتاد. از طرفی درمان های هورمونی، از قبیل قرص های ضد بارداری، ممکن است خطر ابتلا به واریس را افزایش بدهند.
  • بارداری
    در دوران بارداری، حجم خون درون بدن افزایش می یابد. این تغییرات از کودک در حال رشد حمایت می کنند، اما می توانند رگ های پا را هم بزرگ تر کنند و باعث به وجود آمدن واریس شوند.
  • سابقه خانوادگی و ژنتیک
    اگر سایر اعضای خانواده شما سابقه ابتلا به واریس پا و رگ های واریسی داشته اند، احتمال بیشتری وجود دارد که شما هم دچار ابن بیماری بشوید.
  • چاقی
    اضافه وزن و چاقی فشار زیادی به رگ ها وارد می کند و ممکن است از مقاومت ورید ها در برابر برگشت خون جلوگیری کند.
  • ایستادن یا نشستن برای مدت طولانی
    اگر به کاری مشغول هستید که باید برای مدت زمان طولانی بنشینید یا حتی بایستید، به احتمال زیاد در آینده به واریس پا مبتلا خواهید شد. اگر به فکر درمان واریس پا هستید، حتما راه بروید؛ چون که حرکت به جریان یافتن خون به سمت قلب کمک زیادی می کند.

راه های درمان واریس پا

راه های درمان واریس پا و همچنین ورید های واریسی شده شامل اقدامات مراقبت از خود، پوشیدن جوراب‌ های فشاری، جراحی یا روش‌ها می باشد. روش‌ های درمان واریس پا اغلب به شکل سرپایی انجام می گیرند، به این معنا که بیمار معمولاً در همان روز به خانه خود بر می گردد. نکته مهمی که حتما باید مد نظر خود قرار دهید، این است که از پزشک خود بپرسید، آیا درمان واریس یک هزینه تحت پوشش بیمه است یا خیر. اگر درمان واریس پا فقط برای بهبود ظاهر پا ها انجام بگیرد (دلیل زیبایی)، ممکن است هزینه آن به وسیله بیمه پوشش داده نشود. با ما همراه باشید تا در این تیتر به بررسی دقیق روش های درمان واریس پا بپردازیم.

اقدامات خود مراقبتی

اقدامات خود مراقبتی شامل ورزش کردن، بالا بردن پا ها در زمان نشستن و حتی دراز کشیدن است. همچنین پوشیدن جوراب های فشاری می تواند به کاهش یافتن درد رگ های واریسی شده کمک زیادی کرده و از بدتر شدن آن ها جلوگیری کند.

پوشیدن جوراب های واریس

پوشیدن جوراب های فشرده در طول روز اولین روشی است که حتما باید برای درمان واریس پا امتحان کنید. این جوراب می توانند ساق پاها را منقبض کنند و سپس به رگ ها و ماهیچه های این نواحی کمک نمایند تا خون را به صورت موثرتری حرکت دهند. میزان فشرده سازی این جوراب ها بر اساس نوع و برند تولید کننده متفاوت می باشد. جوراب های فشرده در اکثر داروخانه ها و همچنین فروشگاه های لوازم پزشکی موجود هستند. البته جوراب‌ های واریس هم در دسترس هستند و در صورت بروز این بیماری می توان از آنها استفاده کرد و بیمه هزینه آن ها را پرداخت کند.

جراحی یا سایر روش ها

اگر اقدامات خود مراقبتی یا جوراب‌ های فشاری در درمان واریس پا موثر نبودند و رگ‌ های واریسی شدیدتر شدند، پزشک ممکن است جراحی یا سایر روش‌ های درمانی مثل اسکلروتراپی، لیزر درمانی یا روش های مبتنی بر کاتتر با استفاده از فرکانس رادیویی یا انرژی لیزر را به شما پیشنهاد بدهد.

مسدود کردن رگ و سلب ورید

در نوع از روش های درمان واریس پا شامل بستن ورید پیش از پیوستن به سیاهرگ های عمیق و برداشتن رگ توسط بریدگی های کوچک می باشد. این درمان یک روش سرپایی برای بیشتر افراد مبتلا به واریس است. برداشتن ورید مانع از جریان گرفتن خون در ساق پا نمی‌ شود؛ چون که سیاهرگ‌ های عمیق‌ تر در این ناحیه می توانند از حجم بیشتری از خون نگهداری کنند.

فلبکتومی سرپایی (fluh-BEK-tuh-me)

پزشک ممکن است برای درمان واریس پا، رگ های واریسی کوچک تر را توسط یک سری سوراخ های کوچک پوستی بر دارد. این روش درمانی، سرپایی است و تنها قسمت هایی از پا بی حس می شوند.

درمان واریس پا با اسکلروتراپی

اسکلروتراپی رایج ترین روش درمان واریس پا پو بهبود ظاهر رگ های واریسی است. همچنین برای درمان کردن علائم ناشی از این شرایط همچون درد، تورم و سوزش می توان از این روش استفاده کرد. اسکلروتراپی شامل تزریق یک نوع محلول شیمیایی به صورت مستقیم به ورید واریسی است. این محلول باعث می‌ شود تا دیواره‌ های سیاهرگ متورم شره، به هم چسبیده و ببندند؛ در نتیجه جریان خون را متوقف می کنند. در نتیجه، ورید واریسی شده در عرض چند هفته محو می شود. اسکلروتراپی هیچ نیازی به بیهوشی ندارد و معمولا در کلینیک و مطب جراح پوست انجام می شود. این روش حدود 15 تا 30 دقیقه به طول می انجامد، اما مدت زمان دقیق آن بستگی به اندازه ناحیه واریسی شده و تعداد وریدهای تحت درمان دارد. بسته به اندازه سیاهرگ، تعداد دفعات تزریق می تواند بیشتر از یک بار شود. درمان لازم به فاصله هفته ها و ماه ها انجام بگیرد. حتی ممکن است در طی ۱ جلسه درمانی فقط به چند ورید تزریق ماده انجام شود. در طول عمل، باید به پشت دراز بکشید و پاهای خودتان را کمی بالا آورید. پزشک پیش از وارد کردن محلول در سیاهرگ مد نظر با یک سوزن ظریف، ناحیه را تمیز می کند. این محلول موجب می‌ شود تا دیواره‌ های سیاهرگ متورم شوند، به هم چسبیده و ببندند تا جریان خون را متوقف شود. هنگامی که سوزن وارد رگ مورد نظر می شود، ممکن است کمی احساس سوزش یا حتی گرفتگی داشته باشید. پس از تزریق، دکتر ناحیه تحت درمان را فشرده می کند و ماساژ می دهد تا بتواند محلول را در رگ پراکنده کند. حتی این امکان هم وجود دارد که یک پد فشاری بر روی محل تزریق بچسباند تا ناحیه را فشرده نگه دارد.

درمان واریس پا با لیزر

درمان واریس پا با لیزر درون وریدی روشی می باشد که از گرمای لیزر برای کاهش دادن رگ‌ های واریسی استفاده می شود. لیزر وسیله ای است که پرتوهای نازکی از تابش را به شکل نور ارسال می کند. جراحی با لیزر، وریدهای واریسی را می بندند و اندازه آن ها را کوچک می کند؛ این کار باعث ایجاد بافت اسکار درون رگ ها خواهد شد. این جراحی می تواند رگ را ببندد و خون از طریق سایر وریدهای مجاور جریان یابد. این روش درمان واریس پا کمتر از ۱ ساعت طول می کشد و احتمالاً می توان همان روز به خانه برگشت. برای این جراحی بیمار باید روی تخت معاینه دراز بکشد و میز در موقعیت های مختلفی در طول عمل کج خواهد شد. پزشک ناحیه ای که لوله یا کاتتر درون رگ قرار می گیرد را بی حس می کند. همچنین پزشک ممکن است یک داروی بی‌ حس‌ کننده را در طول سیاهرگی که تحت درمان است به بیمار بدهد. حتی پزشک ممکن است از دستگاه سونوگرافی داپلر برای بررسی کردن ورید پیش یا در طول عمل استفاده کند. در این فرآیند از امواج صوتی به منظور ایجاد تصویری از ورید بر روی صفحه کامپیوتر استفاده کند. در مرحله بعد پزشک یک برش کوچک در پوست بیمار ایجاد می کند و سپس کاتتر را خواهد کرد و یک فیبر لیزری به درون کاتتر گذاشته می شود. سپس پزشک به آرامی کاتتر را بیرون می آورد و لیزر طول ورید را گرم می کند. در نهایت ورید بسته خواهد شد و در نهایت رگ کوچک می شود. این روش کمتر از یک ساعت طول می کشد و برشی که در آن کاتتر وارد شده کوچک است و نیازی به بخیه ندارد.

بهترین دکتر درمان واریس پا در تهران

درمان واریس پا احتیاج به تجربه زیادی دارد، به همین دلیل باید از پزشکان متخصص برای این کار استفاده کرد. بهترین دکتر درمان واریس پا در تهران کسی است که بتواند وجود یا حتی عدم وجود مشکلات عروقی را همزمان با استفاده از تکنیک های درست تشخیص دهد. بهترین پزشک برای درمان واریس پا کسی است که بیمار بتواند بعد از درمان به وی دسترسی داشته باشد تا در صورت بروز عارضه اقدامات لازم را برایش انجام دهد.

سوالات متداول درباره درمان واریس پا

پزشکان عموماً بارزترین علامت واریس در پاها را نمایان شدن خود سیاهرگ ها می دانند. این به این دلیل است که وریدهای واریسی معمولاً با ظاهر بزرگ، متورم و اغلب پیچ خورده یا برآمده مشخص می شوند و رنگ آبی یا بنفش متمایز به آنها می دهد که به راحتی قابل مشاهده است.

سایر خدمات

نظر کاربران

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها